Xató receptes

Xató

Xató

faltaven mai a la festa del Xató de Vilanova i la Geltrú que es fa cada. I no us perdeu la Ruta del Xató
Xató

Xató

Avui ha estat la xatonada popular de Vilafranca, juntament amb els tres tombs. Feia vent, molt vent, i a casa hem fet una xatonada particular
Xató i xatonada

Xató i xatonada

El xató és el nom de la salsa que s'utilitza a la xatonada, aquesta salsa és "cosina-germana" del romesco, amb orígens àrabs
Xató

Xató

Ja us he parlat moltes vegades el llibre “Cuina catalana per a festes i tradicions”, ja que juntament amb el “Corpus del patrimoni culinari català” és la meva referència a l’hora de buscar receptes tradicionals o de saber el perquè van lligades a una festa i no a una altra
Xató fet a Sitges

Xató fet a Sitges

Per començar, poseu oli a escalfar en una paella. Després afegiu-hi el pa. A l'hora, poseu l'all i el bitxo en una altra paella
Xató del Vendrell

Xató del Vendrell

En primer lloc, feu la salsa del xató. El xató, podeu servir-lo acompanyat amb truites (de mongetes seques, botifarra negra, carxofa, etc
Xató

Xató

En aquesta ocasió he triat una recepta ideal per aquesta època, el Xató. L'origen del xató vé de la festa que es feia quan el vi nou estava a punt i ja es podia tastar
Xató del Vendrell

Xató del Vendrell

Per a la salsa. -Agafeu un morter, poseu-hi sal i aneu-hi trinxant d'un en un els elements següents i en aquest mateix ordre
Xató de Vilafranca del Penedès

Xató de Vilafranca del Penedès

Encara i així, aquesta salsa és més aviat líquida, sobretot si la comparem amb les altres salses de xató, molt més espesses
Amanida de xató

Amanida de xató

Unteu amb oli els tomàquets i els alls i escaliveu-los al forn durant 20 minuts a 180º. Partiu les nyores per la meitat i poseu-les en remull amb aigua tèbia uns 30 minuts
Muffins de poma i nous

Muffins de poma i nous

Últimament s’ha posat molt de moda això dels cupcakes i els muffins, no trobeu. És molt “guay” això d’anar pel carrer amb un cafè a la mà, caminant ben ràpid perquè sembli que vas estressat o arribes tard a algun lloc
Olivada amb anxoves i/o salmó fumat

Olivada amb anxoves i/o salmó fumat

Deliciós i saludable aperitiu per obrir la gana. Ingredients. Olives negres sense os. All (els del maig, que ja comencen a ser massa grossos per tendres, són perfectes
Besuc a l'espatlla

Besuc a l'espatlla

Desprès de buscar informació per internet, consultar en tots els llibres de cuina que tinc, en tots els volums d'en Jaume Fàbrega i en el llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català, he arribat a la conclusió que cuinar a l'espatlla no es propi de cap regió en concret
La picada

La picada

xató, calçots, peix a la graella, peix a la romana, peix fregit. xató. 5) PICADA per a xató. La picada. 18/06/2014 by Jordi Rams Deixa un comentari
Mongetes del Ganxet estofades

Mongetes del Ganxet estofades

Al Garraf i al Baix Penedès s’associa la festa amb el xató, derivat de l’operació d’aixetonar, i a l’Empordà és popular el vi novell rosat