Tonyina receptes

Tonyina saltejada amb sèsam

Tonyina saltejada amb sèsam

Marinem la tonyina mitja hora amb la barreja de suc de llimona. Afegim el suc a la paella que tenim al foc on hi tenim la ceba i el pebrot, hi afegim també la tonyina i remenem bé fins que quedi la salsa més densa (això passarà molt ràpid, en un parell de minuts com a molt)
13 0
TONYINA MARINADA I A LA BRASA

TONYINA MARINADA I A LA BRASA

Fa unes setmanes, un dels membres de la "junta" va aparèixer amb cinc quilos de tonyina acabada de pescar i en un plis teniem organitzada una comilona que reunia a sis famílies amb un total de quinze adults i setze fills
2 0
Tonyina a la planxa amb samfaina

Tonyina a la planxa amb samfaina

-Coem la tonyina en una planxa ben calenta i la reservem. -Posem al fons del plat la samfaina en un motlle rodó ( uns 8 cm de diàmetre ) i alt ( uns 4cm ) , la tonyina al costat , una mica de barreja d’enciams i l ho amanim amb una mica de sal i un raig d'oli d'oliva verge
1 0
Tonyina amb tomaca/Atún con tomate

Tonyina amb tomaca/Atún con tomate

La tonyina es un peix apreciadissim en tota la costa valenciana i fins fa poc un peix molt car que habitualment es menjava en salaó (tonyina sorra, moixama, ous de tonyina, tonyina fumada…) o simplement a la planxa amb oli i picaillo de julivert i all
1 0
Tonyina a la sidra

Tonyina a la sidra

Sala els lloms de tonyina i incorpora a la planxa. Cal aprofitar quan s’està en plena temporada de tonyina per aconseguir els millors talls i a un preu més competent
1 0
de tonyina marinada amb pebrot ben dolç

de tonyina marinada amb pebrot ben dolç

Ja fa molts mesos que el mestre Xesco Bueno ens va obsequiar en un dels seus dominicals (i pecadors) esmorzars de forquilla amb una tonyina en escabetx fantàstica, lleument cuita i amb el punt just d'acidesa
1 0
TONYINA MARINADA AMB MADUIXES I FESTUCS VERDS

TONYINA MARINADA AMB MADUIXES I FESTUCS VERDS

Preparem la tonyina com a minim ½ hora abans de servir. Netejem la tonyina. Posem aquesta barreja sobre la tonyina i ho tapem amb film transparent i ho reservem a la nevera, recordant de donar-li la volta un parell de vegades perquè s’impregni per les dues cares
0 0
Tonyina a la puttanesca

Tonyina a la puttanesca

Em va costar aconseguir el punt de cocció de la tonyina, ara, des de que li vaig agafar el punt… gairebé en faig cada setmana
0 0