Patates amb fredolics receptes

PATATES AMB FREDOLICS I ROSTILLONS

PATATES AMB FREDOLICS I ROSTILLONS

En una paella o cassola de ferro colat hi fiquem les patates i les aixafem fins a fer-ne puré. Un cop tinguem el puré amb la textura desitjada, hi afegim els rostillons i els fredolics
El trinxat de patates amb fredolics de la Mama

El trinxat de patates amb fredolics de la Mama

Mentre bulliu les patates netegeu els fredolics i els escaldeu amb aigua bullint, es a dir, un cop bulli l'aigua els hi poseu i quan torni a arrencar el bull els escorreu i els reserveu
Trinxat d'espigalls amb fredolics

Trinxat d'espigalls amb fredolics

Pelem les patates i les tallem a daus i les posem a bullir en abundant aigua salada. Mentrestant saltegem els fredolics en una paella amb una mica d'oli
TRINXAT AMB FREDOLICS

TRINXAT AMB FREDOLICS

Començarem pelant les patates. Les posarem a bullir amb una cullerada de sal juntament amb la col. avui toca menjar fredolics
Crema de fredolics amb pilotilles

Crema de fredolics amb pilotilles

Tenint en compte que es tracta d’un bolet poc carnós i que no desprén molta olor, el podem trobar cuinat barrejat amb patates aixafades, també és ideal per fer-lo amb sopes i cremes (com la que us hem presentat avui), amb guisats o simplement passats per la paella amb all i julivert per condimentar una carn
Canelons de col i fredolics

Canelons de col i fredolics

O es compra dels preparats, o es prepara fent bullir un parell de patates pelades i tallades a daus i triturant-les amb una mica de mantega i crema de llet
Pollastre a la cassola amb picada d'ametlles

Pollastre a la cassola amb picada d'ametlles

un pollastre rostit a la cassola amb una picada d'ametlles. 1 pollastre tallat a trossos no massa grossos5 o 6 dents d'all1 grapat d'ametlles 1 fulla de llorer5 grans de pebre negre2 cebes grosses7 o 8 tomàquets secs (que posareu uns minuts a remull amb una mica d'aigua calenta)1 copeta de conyac Bolets (els que us agraden, en temporada si en trobeu de frescos, millor)Farina, sal i oliElaboració. Enfarineu el pollastre (1) i l'enrossiu en una cassola amb oli d'oliva (2). Mentrestant, feu una picada amb les ametlles, els grans de pebre, dos grans d'all i una fulla de llorer (3).  Talleu les cebes a trossos grans i afegiu-lo al rostit, igual que les tomàquets cebes i uns grans d'all (amb pell) (7). Quan hagin passat uns 25 minuts, afegiu els bolets, en aquest cas són fredolics (9).  Acompanyeu el pollastre amb unes patates fregides (12) que condimentareu amb una mica de sal i un grapadet d'orenga
TRINXAT DE PATATES AMB FREDOLICS

TRINXAT DE PATATES AMB FREDOLICS

A continuació tireu els fredolics i tot l'oli de la paella a la cassola de les patates trinxades, doneu-los un parell de voltes i serviu calent
Patata farcida amb melmelada de calçots

Patata farcida amb melmelada de calçots

Bullirem les patates amb pell. Buidem la patata, hi posem els fredolics, al damunt un tall de llonganissa i a sobre hi posarem una cullerada de melmelada de calçots i un polsim de sal amb herbes
Cervol estofat amb fredolics

Cervol estofat amb fredolics

500 Gr de fredolics. 3 Patates. En una cassola posem oli i cuand estigui calent pasarem el tacs de cervol i els marcarem, retirarem, en la mateixa cassola sofreguim la ceba i els alls tallats petit a foc mitg fins que quedin ven fets, tot seguit afeguirem el llorer, la farigola i el got de vi negre i deixarem que reduexi el vi, ara toca la carn, el caldo i deixen que cogui un 20 minuts, a continuacio posarem les patates escanciades no tallades i els fredolics, els tindren couenun 15 minuts mes, parem el foc i deixem reposar un cuart d'hora mes. 3 Patates
PASTÍS DE PATATA I NEGRETS

PASTÍS DE PATATA I NEGRETS

Els negrets, negritos o fredolics, són uns bolets que surten amb el fred i les gebrades. i també el pare d'en Martí, que moltes vegades m'envia productes deliciosos que cull o recull de la terra
PASTÍS DE PATATA I CARN

PASTÍS DE PATATA I CARN

A banda salteu els xampinyons tallats a làmines amb l’all picat. Barregeu-los amb la carn. 2 bosses de puré de patates de 125 g. 8 xampinyons (o bé ceps, rovellons, camagrocs, fredolics. 8 xampinyons (o bé ceps, rovellons, camagrocs, fredolics
Timbal de patata i camagrocs

Timbal de patata i camagrocs

  Quant tinguem les patates escorregudes les aixafem incorporant una mica de l'aigua  de coure-les,  la meitat del suc de la cansalada i la nou de mantega
TRUITA DE FREDOLICS

TRUITA DE FREDOLICS

Barregeu-ho tot, bateu els ous i afegiu tota la barreja de patates, ceba i fredolics. Primerament fregiu la patata tallada ben petita junt amb la ceba tallada ben fina i reserveu