Parts de la vedella llata receptes

Vedella rostida amb verdures

Vedella rostida amb verdures

Per fer aquest plat, pots fer servir la part de la vedella que més t'agradi, com rodó de vedella, conill de vedella o llata, que és la que avui faig servir jo
VEDELLA AMB BOLETS

VEDELLA AMB BOLETS

Ara serà el moment de tornar a incorporar la llata a la cassola, hi posarem un parell de dits d'aigua, la fulla de llor i el trosset de canyella
FRICANDÓ DE VEDELLA AMB MOIXERNONS

FRICANDÓ DE VEDELLA AMB MOIXERNONS

- Demana al teu carnisser que et talle la llata a filets prims. La recepta d’esta setmana és una recepta tradicional catalana que es fa amb carn de vedella i bolets
Fricandó amb moixernons

Fricandó amb moixernons

És un plat fàcil de fer i que es pot congelar sense problemes per als tuppers de la setmana. Avui vull compartir una altra recepta d’aquelles que han de formar part del nostre “fons d’armari”
Escudella de Nadal

Escudella de Nadal

gallina, porc, vedella. El dinar del dia de Nadal sense escudella i carn d'olla no és el mateix, oi. "Teniu uns costums molt estranys", va dir el primer hivern de viure a Catalunya
VEDELLA AMB BOLETS

VEDELLA AMB BOLETS

Ahir vam tenir "cosinada" a casa i el plat estrella del dia va ser la vedella amb bolets (recepta de la meva mare
Rostit de vedella amb el seu suc

Rostit de vedella amb el seu suc

No és un estofat, sinó un rostit, fet amb molta paciència i que admet unes quantes parts de la vedella, les que preferiblement necessitin una cocció llarga que acabi desfent la carn
Estofat de vedella.

Estofat de vedella.

Si hi ha un plat característic de la cuina catalana, es el que faig avui “estofat de vedella”. Es un plat que s’ha cuinat des de sempre a les cases, es un plat únic i repartidor , que permet allargar el plat per mes comensals, posant mes o menys patates o verdures
Fricandó amb rovellons

Fricandó amb rovellons

Tallem o demanem que ens tallin la llata a talls no gaire gruixuts. Salem els talls de carn, els enfarinem i els fregim en una paella sense fer-los gaire
Perfect roast beef

Perfect roast beef

Amanir la carn de vedella amb oli d’oliva i assaonar bé amb sal i pebre, fregant  totes les parts de la carn
FRICANDÓ AMB MOIXERNONS

FRICANDÓ AMB MOIXERNONS

Es poden utilitzar diferents parts de la vedella. Preferentment llata, crostó, jarret, conill… Millor que ens deixem aconsellar quan anem a comprar

Vedella Strogonoff

Lliguem la llata i la tirem a l’olla juntament amb un polsim de sal, una fulla de llorer i un copa de vi

Pâté en crôute

Pel farcit, primer de tot, enretireu les vetes allargades de vedella. La Pilar, la desafiadora especial d'aquest mes del blog