La cuina de nadal plats de festa receptes

Receptes pels dies de Nadal.

Receptes pels dies de Nadal.

Una mica d’organització i unes idees de plats per aquest dies. Primers plats. Quan va arribar el cristianisme va transformar totes les festes de l’any i els hi va donar un caire religiós, així la festa del solstici d’estiu es va convertir en la Festa de Sant Joan, el Carnestoltes com un període compensat amb la Quaresma, etc
El gall de Nadal

El gall de Nadal

Vaig ser molt feliç de viure de tant a prop la Fira del Gall, de conèixer la comissió i l’Ajuntament en ple, de passejar amb la Xica i la Ballarica, en comitiva, de passejar i comprar amb en Francesc Murgadas, de tastar els deliciosos plats cuinats de l’Olga del Gat Blau i de l’Oriol Llavina, del Cigró d’Or, de viure el mercat de dissabte de Vilafranca i endur-me’n un quilo de magnífics espigalls i de moniato blanc
ARTICLE: Campanya de Nadal 2012-2013

ARTICLE: Campanya de Nadal 2012-2013

i que decidiu, amb temps això si, quins plats voleu cuinar aquest Nadal. Jo prefereixo no aconsellar massa sobre quin plat haurieu de cuinar en cada un dels dies festius de Nadal
Pollastre rostit

Pollastre rostit

Bon profit, i bona cuina. La publicació d’avui és el pollastre de Nadal de casa de la Sandra. A més a més, tot i ser un àpat típic de festes de Nadal, serveix per a tot l’any
Filet Wellington

Filet Wellington

Estén paper film damunt del marbre de la cuina. I si a més l'emboliques amb pasta de full i la resta d'ingredients, tens un autèntic plat de festa o plat de Nadal
Confit d'ànec amb peres al vi i reducció de PX

Confit d'ànec amb peres al vi i reducció de PX

bàsic indispensable a la cuina, sobretot als plats de festa o per. I si les peres al vi especiat de Nadal i la reducció de PX les tenieu preparades amb antelació, cosa que us recomano moltíssim, podeu trigar a presentar els plats a taula
Els darrers dies.

Els darrers dies.

la cuina. unes exquisites postres que s'elaboren a partir dels mantegades i polvorons que han sobrat per Nadal
[49] Paisatge d’hivern

[49] Paisatge d’hivern

Traieu el mòdul d’inclusió del congelador, poseu-lo al damunt d’un bol invertit de diàmetre més petit i, amb un bufador de cuina, escalfeu el cercle d’acer a tot el volt
ESCUDELLA O CUSCÚS

ESCUDELLA O CUSCÚS

L’escudella neix de la cuina d’aprofitament tant de “casa nostra” i tant i tant, d’aprofitament vull dir, que també aprofitem el que sobra per a fer un dels plats per a mi més bons de la nostra gastronomia i que avui per les presses de la vida estressada que portem una mica tots, ha deixat d’ estar present a les nostres taules, parlo de la Roba Bruta o Ropa Vieja en castellà, bé en algun altre escrit d’aquest bloc que avui començo ja us explicaré com la faig
Brownies

Brownies

Be, començem en la recepta que m’han enviat els nostres amics, així que posen-nos un devaltal unes nadales de fons i cap a la cuina……