Farinosa receptes

FARINADES, “FARINAES” O FARINOSES

FARINADES, “FARINAES” O FARINOSES

Hui us porte una recepta de Pasqua que es fa molt a Vinaròs, el poble de la meua àvia i de ma mare. Al bloc ja vaig publicar fa temps la recepta de les mones de Pasqua valencianes i la del Panou
Mones de Pasqua, les nostres

Mones de Pasqua, les nostres

En pocs dies celebrarem la Pasqua i des de fa molts anys, a casa nostra no hi falten les mones, les nostres, les de sempre, perquè som especialment fidels a aquesta tradició
Pasta brisa: la millor versió + pastís de maduixes

Pasta brisa: la millor versió + pastís de maduixes

La textura ara ha de ser una mica farinosa. Sempre havia pensat que la pasta brisa (masa quebrada en castellà) era d'aquelles masses que no valia la pena fer-les a casa, ja que les que venen fetes estan molt bé
Cabell d'àngel - Confitura de carabassa

Cabell d'àngel - Confitura de carabassa

En poc més de 2 mesos celebrarem la Pasqua, temps de mones, farinoses i reganyats. A la tardor vam collir de l'hort les carabasses que havia cultivat el meu pare
Suquet de Cap Roig

Suquet de Cap Roig

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor
Recepta bàsica per Patates Gratinades

Recepta bàsica per Patates Gratinades

Pela les patates i talla-les a llesques primes de 3 mm. Prees calfa el forn a 200 graus. Frega la safata per al forn am l'all i la resta, ben picat, reserva per barrejar després amb les patates
Coca de patata amb oli de tòfona

Coca de patata amb oli de tòfona

Estira la massa sobre un pols de farina, d'un gruix d’aproximadament 3 mm i de forma rodona. Posa en una safata folrada amb paper d'enfornar, i reparteix la crema fresca per tota la superfície, deixant 1 centímetre per tota la vorera, sense crema
Botifarrada del 12 d’octubre

Botifarrada del 12 d’octubre

Un cop a la boca és poc granulosa, amb un gust suau i consistent, que deixa una sensació farinosa molt agradable al paladar
Bacallà a la llauna

Bacallà a la llauna

Un cop cuits, en la boca són saborosos, amb una textura molt fina, gens farinosa i molt tova. El bacallà a la llauna és un altre plat típic de la cuina catalana
Patates Fondant.

Patates Fondant.

El plat que faig avui, tant pot ser un primer plat deliciós o be un acompanyament per una carn, una hamburguesa o un peix, es un plat econòmic i que agrada a tothom, sobre tot als nens
Mongetes del Ganxet estofades

Mongetes del Ganxet estofades

Un cop a la boca és poc granulosa, amb un gust suau i consistent, que deixa una sensació farinosa molt agradable al paladar
TRUITA DE PATATA

TRUITA DE PATATA

És increïble com amb 4 ingredients es pot fer una mateixa recepta i cap d’elles siga igual. És el cas de la Truita de patata o creïlla, també coneguda com a Truita Espanyola
PASTÍS DE CASTANYES

PASTÍS DE CASTANYES

En una d'aquestes gastrojuergas a les que estem tan aficionats hi ha un denominador comú que no falla mai
L'enèsim acompanyament!

L'enèsim acompanyament!

La poma també és de casa, mig groga-mig vermella, petitona, entre àcida i un pèl farinosa. Després de meditar una mica sobre si publicar-la o no, m'he decidit