De peus de xai receptes

ESPATLLA TENDRA I MELOSA DE XAI AL FORN

ESPATLLA TENDRA I MELOSA DE XAI AL FORN

Tot ho fa el forn mentre nosaltres gaudim d’una pel · lícula, d’un bon llibre o d’un bon vermut, … Amb aquesta recepta, seguint-la al peu de la lletra, us sortirà una de les millors espatlles de xai que hagueu fet a casa
Escudella de Nadal amb ravioli de carn d'olla

Escudella de Nadal amb ravioli de carn d'olla

la gallina, el conill de vedella o jarret, els peus de porc, la careta de porc, la costella de vedella, la cansalada viada, l'os de pernil, els ossos de genoll de vedella, els ossos d'espinada, els braons de xai, mitja col, l'api, els naps, les xirivies i les pastanagues
Caldo nadalenc

Caldo nadalenc

panxeta ibèrica salada, ossos de vedella, orella de porc, peus de porc, espinada de porc, pit de xai, pilota i botifarra negra (això us ho poden preparar a la mateixa carnisseria)
Olla barrejada

Olla barrejada

L'Escudella de Pagès (o Recapte de Pagès) o Olla barrejada (sopa barrejada) és una "escudella" típica de la cuina de Girona, que es caracteritza perquè té rodanxes de botifarra, trossets esfilagarsats de carn com pollastre o xai, barrejats amb la pasta, que habitualment és una barreja d'arròs i fideus
Escudella i carn d'olla

Escudella i carn d'olla

Un tros de costella de xai. A continuació, ja podem engegar el foc i anar incorporant tota la carn. Avui, també hi posaré una carcassa de pollastre
La picada

La picada

plats de carn de tot tipus, cap i pota, peus de xai o de porc, etc. Com bé deveu saber, la picada, juntament amb el sofregit, constitueixen els pilars de la cuina més tradicional
Escudella de Santa Llúcia a Gelida

Escudella de Santa Llúcia a Gelida

Peus de porc, careta de porc, os de pernil, carn de xai i vedella. Peus i ossos de vedella. Mai em podria haver imaginat que una escudella seria capaç de fer feliç a tanta gent
Peus de xai amb espàrrecs

Peus de xai amb espàrrecs

Afegir al sofregit un cullerot de brou de la cocció dels peus junt amb els mateixos peus. Deixar-ho refredar amb el brou de cocció
Peus de porc al forn

Peus de porc al forn

També són bons els peus de xai. Sempre t'ofereixen peus a la brasa o guisats amb salsa de tomàquet però no al forn d'aquesta manera
Tripa i peu amb pèsols negres

Tripa i peu amb pèsols negres

Després salpebreu la tripa i els peus i incorporeu-ho a la cassola. Mentre es redueix, aprofiteu per fer una picada amb els alls fregits i la farina de galeta
Pastis de xai de La canea (78/135)

Pastis de xai de La canea (78/135)

Pastis de xai, o quiche de xai, o tarta de xai…com vulgueu. En qualsevol cas una petita delicia que en la seva recepta original grega porta dos classes de formatge que no he pogut localitzar i que et diuen pots substituir per gruyere i per mozzarella
Timbal de llengua i crema de bolets.

Timbal de llengua i crema de bolets.

peus de porc, cap i pot, panxa i peus de xai, ronyons de xai, lletons arrebossats, mamella de vedella, galtes de porc, cua de bou i un rostit de llengua de vedella