De cuina catalana de nadal receptes

0 Desa
5 llibres de cuina per a regalar aquest Nadal

5 llibres de cuina per a regalar aquest Nadal

La Cuina Catalana de Josep Lladonosa i Giró, editorial RBA. llibres de cuina, nadal. Si tens un cuinetes a casa, res millor que sorprendre’l amb un llibre de cuina que segur que farà les delícies de tota la família quan posi en pràctica les receptes que hi trobi
0 Desa
cuina de nivell universitari

cuina de nivell universitari

Per això, l'escola ha estat sempre inseparable de l'hotel, el Gran Sol de Sant Pol, on els alumnes estudien i treballen a l'hora i aprenen que la cuina, com l'hostaleria en general, és una feina sense horaris que exigeix molta dedicació i sacrifici, que no distingeix entre avui i el dia de Nadal o de Cap d'Any ni entre el dia i la nit
9 Desa
Idees pel sopar de la Nit de Nadal.

Idees pel sopar de la Nit de Nadal.

Pollastre rostit a la catalana (clicar aquí per veure la recepta). la Nit de Nadal. Soc partidària de no fer molts entrants per dos raons, la primera perquè tenim que tenir en compte que el segon plat es consistent i si fem masses entrants no menjarem el plat fort amb tanta il·lusió i la segona raó, es que el fet de fer menys entrants ens permetrà fer-los mes elaborats i sortir de les típiques boles de formatge amb salmó o les pastetes de pasta de full
4 Desa
El gall de Nadal

El gall de Nadal

Vaig ser molt feliç de viure de tant a prop la Fira del Gall, de conèixer la comissió i l’Ajuntament en ple, de passejar amb la Xica i la Ballarica, en comitiva, de passejar i comprar amb en Francesc Murgadas, de tastar els deliciosos plats cuinats de l’Olga del Gat Blau i de l’Oriol Llavina, del Cigró d’Or, de viure el mercat de dissabte de Vilafranca i endur-me’n un quilo de magnífics espigalls i de moniato blanc
31 Desa
Garrinet al forn

Garrinet al forn

Aquest és un plat que s'acostuma a fer per les festes de Nadal, per Nitbona o per Nitvella. Sí, es cert, aquest no és un plat tradicional català, però ja vam parlar que de tant en tant publicaria receptes tradicionals d'altres païssos i cultures, com l'espanyola
11 Desa
Canelons de bolets amb beixamel de cep i tòfona.

Canelons de bolets amb beixamel de cep i tòfona.

A Catalunya va ser la burgesia catalana la que va començar a incorporar els canelons a imatge dels fets per la Maison Dorée, del germans Pompidor i altres restaurants del moment, per celebrar el dia se Sant Esteve, substituint el plat que es feia fins a les hores, “Arròs de colls i punys”, que es feia per aprofitar les restes dels aus del dia anterior, Nadal, es feia amb els colls, puntes de les ales, pedres, etc
9 Desa
Caldo nadalenc

Caldo nadalenc

La carn d'olla un cop cuitaDe nou, s'acosta el Nadal i a moltes llars de molts catalans s'impregna una olor que ens recorda que ben aviat arribarà el dia de menjar al voltant de la taula una exquisida escudella i carn d'olla
8 Desa
Rap a la marinera

Rap a la marinera

El rap a la marinera és molt típic de la cuina catalana. A casa, la meva mare ho cuina en dates assenyalades com Nadal, encara que això no vol dir que no ho puguem gaudir durant tot l’any perquè és un plat amb què sempre ho encertaràs
Cerca suggeriments i pàgines