Cuina de sempre clares receptes

CUINA DE 12. Bacallà i arròs verd

CUINA DE 12. Bacallà i arròs verd

Com que sempre vaig de bòlit i gairebé mai tinc temps d’imprimir les receptes que cuino durant la classe, el blog és un magnífic espai per explicar-les i penjar-les
de cuina amb denominació d'origen - llibre de Pep Nogué

de cuina amb denominació d'origen - llibre de Pep Nogué

En els diferents tallers on l'he pogut gaudir com a cuiner-professor i en les converses que he pogut tenir amb ell en alguna sobretaula sempre m'ha semblat que la seva tendència a l'alegria i la broma culinaria tenia tant l'efecte de fer-lo proper i còmplice amb l'oidor com llunyà de la impostació afectada
Pastís de trufa clara amb Spiderman

Pastís de trufa clara amb Spiderman

I aquí, precisament, és on rau la diferència i on es malinterpreta el concepte de "pastisseria creativa", com si la pastisseria de sempre no ho hagués estat mai creativa
Pa de pagès. El català, el de sempre.

Pa de pagès. El català, el de sempre.

A la meva cuina fa calor, així que simplement, i sense vigilar gaire -de fet em vaig oblidar i casi vaig a dormir amb el poolish sobre el marbre- vaig deixar que reposés un parell d'hores fora de la nevera
COCA DE IOGURT DE SEMPRE

COCA DE IOGURT DE SEMPRE

A continuació la farina amb el llevat tamisats i la raspadura de la taronja, batre, per ultim mesclar les clares muntades, suaument amb una espàtula
Amanida russa, la de sempre

Amanida russa, la de sempre

La "ensaladilla russa" de tota la vida, ara amb el bon temps, ja comença a apetir, i perquè no sembli la de sempre, podem presentar-la de diferents maneres, avui pastís d'amanida
Vaig a una cuina i m'emporto...marshmallows!!!

Vaig a una cuina i m'emporto...marshmallows!!!

I com cada final de mes, toca entrar a una cuina i "robar" una recepta. Recordo quan era petita, que m'agradava estirar-me al terra -sobretot damunt de la gespa- i mirar com de ràpid passaven els núvols
Mozartkulor o trufes de turró casolà, massapà i xocolata

Mozartkulor o trufes de turró casolà, massapà i xocolata

Fa unes setmanes vaig assistir a un nou curs de cuina nòrdica organitzat per Smörd&Brod. Perquè als cursos de la Britta i la Zenia, et fan treballar, però al final sempre tenim la recompensa de tastar tots allò que cuinem, asseguts tots junts al voltant de la taula, que, a l'estil nòrdic, paren les anfitriones
Iniciar-se al fondant

Iniciar-se al fondant

Si poseu paper de cuina a sota evitareu que se us embruti el plat o suport on teniu el pastís. Sempre que treballeu amb fondant heu de tenir la precaució de posar sucre llustre o Maizena sobre la superfície on treballeu per tal de que no se us enganxi
PERQUÈ EL MEU COS NO OBEEIX? PINK CUPCAKES!

PERQUÈ EL MEU COS NO OBEEIX? PINK CUPCAKES!

menjar frosting a cullerades em farà venir mal de panxa, que al treure el motlle del forn crema sempre més del que sempre em penso, que si tiro el sucre glas de cop a la batedora quedarà la cuina com si haguessin enderrocat un edifici, que el pa de pessic calent crema la llengua, aprendre a trencar els ous suficientment bé com per poder separar les clares del rovell, a no posar el cap dintre el forn quan l’acabo d’obrir (qualsevol dia em faré cremades de segon grau)
mousse de torró

mousse de torró

Per un altre costat triturem el torró de Xixona, el reduïm a pols amb un molinet de cafè o amb un robot de cuina
La recette de la semaine: Tiramisu!

La recette de la semaine: Tiramisu!

Avui m'acomiado de vosaltres amb They draw and Cook, una pàgina web de cuina creada per Nate i Salli, germans i dissenyadors, creadors de milers d'il·lustracions a revistes, llibres, felicitacions, etc
Quinoa amb fonolls i porros

Quinoa amb fonolls i porros

Esbandeix la quinoa en un colador, esbandint sempre amb aigua freda fins que l’aigua surti clara. Al final del temps de cocció, aireja la quinoa amb una forquilla i assaona amb sal i pebre al gust
Taller de melmelades i conserves a Espai Cuina'm

Taller de melmelades i conserves a Espai Cuina'm

i en aquest punt vaig voler introduir-me al món dels chutneys, que no és un tipus de conserva que al nostre país sigui molt comú però que reuneix unes característiques que sempre m'agrada explicar
BRAÇ DE GITANO AMB GANACHE DE MADUIXA

BRAÇ DE GITANO AMB GANACHE DE MADUIXA

I diuen que van viure feliços per sempre més. Muntem les clares a punt de neu amb un polsim de sal, i les afegim als rovells amb una espàtula, molt suaument