Cuina carxofes els fogons de la bordeta receptes

FLORS DE CARXOFA I GAMBES

FLORS DE CARXOFA I GAMBES

Tots aquests passos els podem fer amb antelació i, a l'hora de dinar, només caldrà que posem les carxofes farcides dins de la flor de pasta brick, les decorem amb les gambes reservades i les posem uns minuts al forn fins que estiguin calentes
RISOTTO DE CARXOFES

RISOTTO DE CARXOFES

El risotto és un plat típic de la cuina italiana que té com a ingredient principal l’arròs. Hem pres com a referència la recepta que hi ha publicada al blog d’ Els fogons de la Bordeta
Truita oberta de carxofes i terregada

Truita oberta de carxofes i terregada

El xef Artur Martínez i el cansalader Xavier Casanovas, amb el suport del col·lectiu Cuina Vallès, l’han volgut recuperar però amb un format totalment diferent i innovador dins el camp dels embotits
Risotto d’albergínia amb mel

Risotto d’albergínia amb mel

Com ja comença a ser tradició, quan arriben aquestes dates, els blocs de cuina ens posem les piles en quelcom especial i important
Nyoquis de nyàmeres amb salsa de nous

Nyoquis de nyàmeres amb salsa de nous

Com sempre, no us descuideu de visitar la Nuni de “Cuinetes” i la Bet de “Tasta Rutes”, per descobrir quines propostes ens han fet als seus blocs per cuinar amb les nyàmeres
Panets xinesos al vapor

Panets xinesos al vapor

Nosaltres hem volgut aprofitar un producte de temporada que es l’estrella de la cuina en aquesta època de l’any
CARXOFES FARCIDES

CARXOFES FARCIDES

Rentar i secar els xampinyons, tallar-los a daus petits. Posar a sobre els retallons de pernil i una mica de formatge i gratinar
RISOTTO DE CARXOFES

RISOTTO DE CARXOFES

El cuquet de fer-ne m'entrà mirant el blog els fogons de la Bordeta, crec que d'allà podré treure bones idees per millorar-lo, ja vos contaré
ARRÒS DE CANSALADA I CARXOFES

ARRÒS DE CANSALADA I CARXOFES

Com que anàvem a l'hort, calia preveure la cocció amb llenya i la manca d'estris de cuina. Foto by Cuinetes i Els Fogons de la Bordeta
Amanida tèbia de carxofes

Amanida tèbia de carxofes

Basant-me amb una recepta base per cuinar-les de la meva mare, he elaborat aquesta amanida improvisada, ja que tots els altres ingredients els he anat pensant mentre es feia la carxofa
Volcà nòrdic de carxofes

Volcà nòrdic de carxofes

Recentment m'he llegit la seva novela Rosa càndida -altament recomanable- on apareixen pinzellades i detalls sobre la cuina islandesa en particular i la nòrdica en general
PAELLA DE MARISC

PAELLA DE MARISC

  La Sandra i en Xavi dels Fogons de la Bordeta i la Marina de Xocolata Desfeta ens proposen per la convocatòria del mes d'Abril l'arròs, aquí va la meva participació
Minestra amb botifarra Terregada i ou mollet

Minestra amb botifarra Terregada i ou mollet

Bon profit, i bona cuina. Les carxofes les fem bullir en aigua i sal uns deu minuts. En una paella sofregim en una mica d’oli els alls laminats i la botifarra tallada a dauets petits, hi posem la cullerada de farina i la deixem coure un minut

Carxofes amb vinagreta de ceps de l'André

Aquella sessió magistral va canviar la meva manera d'entendre la cuina. He hagut de recórrer a una recepta que el gran xef Andre Bonnaure va fer l'honor de cuinar a casa meva

Carxofes amb vinagreta de ceps de l'Andre

Aquella sessió magistral va canviar la meva manera d'entendre la cuina. He hagut de recórrer a una recepta que el gran xef Andre Bonnaure va fer l'honor de cuinar a casa meva