Crancs de riu receptes

Arròs de gambes i carxofes.

Arròs de gambes i carxofes.

Aquesta recepta, es fonamenta en un arròs amb carxofes i llagostins, excel-lent, servit al Restaurant Casa Rius de Deltebre i és d'en Joaquim Agulló
Llenguado farcit de cranc de riu

Llenguado farcit de cranc de riu

Per començar, daureu les closques dels crancs en un cassó amb oli. I ja per acabar, emplateu dos filets de llenguado, col·loqueu-hi el farcit a sobre i cobriu-ho amb uns altres dos filets de llenguado
Canelons de cranc de riu

Canelons de cranc de riu

En primer lloc, separeu els caps de les cues de cranc i reserveu els canelons en un bol amb una mica d'aigua
L'ortiga - Sopa d'ortigues

L'ortiga - Sopa d'ortigues

L'ortiga va ser una de les primeres herbes que de petita vaig saber el seu nom, òbviament, també, n'hi ha que li diuen l'herba dels cecs
VACANCES A PALENCIA / SARTENADA DE MORCILLA DE BURGOS

VACANCES A PALENCIA / SARTENADA DE MORCILLA DE BURGOS

També vam tenir la sort de menjar un deliciós “lechazo”, fet a la manera tradicional, anant a escollir els xais al pastor, portant-los un cop morts al forner perquè ens els fes al forn de llenya d’alzina, i per rematar el dinar uns crancs de riu acabats de pescar pels seus tiets Gerardo i Charo, a prop de la veïna Aranda del Duero, amb una salsa un xic picant per llepar-se’n els dits i sucar-hi mooolta de la famosa torta d´Aranda

Truita amb salsa de crancs

Emplateu les truites i cobriu-les amb la salsa de crancs. Quan estiguin cuits, reserveu-ne les cues, i poseu la resta dels crancs en un bol amb una mica d'aigua de bullir-los, tritureu-ho i coleu-ho

El marisc | Les receptes

Musclos, ostres, pops, gambes, llagostins, llamàntols, crancs, etc. –A les receptes amb cranc de riu podem utilitzar escamarlans o gambes grosses

SUSHI

Només el peix de mar es fa servir cru en sushi, el peix de riu, que està amb més freqüència contaminat amb paràsits, s'emprea cuit

El marisc: concepte i famílies

Musclos, ostres, pops, gambes, llagostins, llamàntols, crancs, etc. –A les receptes amb cranc de riu podem utilitzar escamarlans o gambes grosses