Beixamel cuina de sempre receptes

BEIXAMEL

BEIXAMEL

És una salsa blanca bàsica, feta amb llet o crema de llet i farina i s’ha convertit en una de les més conegudes de cuina francesa
Canelons, els de sempre, de la meva mare

Canelons, els de sempre, de la meva mare

Amb els ingredients de la recepta feu la beixamel, aquí la trobareu. Per la beixamel. Però, també és un plat que pots preparar el dia abans i deixar-lo a punt de entrar al forn per fer l'últim pas que és el gratinat, això el fa ideal per un matí que no ens puguem dedicar a la cuina
Macarrons amb beixamel

Macarrons amb beixamel

D'aquells de la cuina diària. Potser no és un plat de "Diumenge" (o si) però ningú em negarà que uns bons macarrons sempre entren bé
Canelons de xampinyons i carbassó amb beixamel de ceba

Canelons de xampinyons i carbassó amb beixamel de ceba

És una de les millors coses del seguir blogs de cuina. Sempre és un plaer descobrir nous blogs, o passejar-te pels que ja coneixes, però quan es tracta d'elegir una única recepta del blog en qüestió, l'assumpte es complica força
Moussaka grega

Moussaka grega

Hem de procurar deixar, com a mínim, un espai d'un dit entre la part superior de la safata i la barreja, ja que és el lloc que ocuparà la beixamel
Ous al niu... de tardor

Ous al niu... de tardor

Hi afegim la llet i la nou moscada i un pessic de sal i no parem de remenar fins a obtenir una beixamel consistent
Macaroni&Cheese.

Macaroni&Cheese.

Al comentar-li que jo escrivia un bloc de cuina, es va oferir ha donar-me una recepta típica que li havia ensenyat la seva mare i ella feia molt sovint, “Macaroni & Chesse” o “Mc & Chesse”, de fet en va donar dos versions, una amb formatge, llet i ou que es la que feia la seva mare, segons ella es la típica dels estats surenys, i l’altre amb formatge i beixamel que es la que es fan a New York
Lassanya

Lassanya

A una paella escalfem la mantega fins que fongui i estigui ben calenta, moment en el que afegirem la farina per fregir-la, literalment, ja que no pot quedar crua (donaria un gust gens agradable a la beixamel), remenant sense parar amb una cullera de fusta (si, la cullera de fusta és una mania meva, però sempre ho he fet així)
Canelons

Canelons

I sempre els trobem coberts de beixamel i els de peix els podem trobar coberts de maionesa i salsa rosa, a gust del consumidor
Canelons de bolets i conill

Canelons de bolets i conill

Enrotllar-les, posar-les a la safata del forn, cobrir-les amb la salsa beixamel, ratllar una mica de parmesà per sobre i gratinar al forn
Lasanya de fesols i gambes de Palamós

Lasanya de fesols i gambes de Palamós

Us puc garantir que un fesol fi de gust barrejat amb el sabor extraordinari de les gambes de Palamós és una meravellosa combinació, i tot plegat, arrodonit amb una suau beixamel feta amb el concentrat dels caps de gamba
Croquetes de carn d'olla

Croquetes de carn d'olla

I si us en sobra, sempre podeu improvisar uns macarrons o unes patates al forn amb beixamel. Avui, us mostraré una elaboració alternativa, que consisteix en preparar primer una beixamel que utilitzarem per triturar el sobrant de l'Escudella
Canelons a la Catalana

Canelons a la Catalana

Preparació de la beixamel. Els col·loquem en una safata per anar al forn (Millor una llauna, que també els rosseja per sota), posem la salsa beixamel al damunt, el formatge ratllat i ja es pot gratinar
ELS CANELONS DE LA NOEMÍ

ELS CANELONS DE LA NOEMÍ

Habitualment jo faig una salsa de beixamel més espessa, però com que els canelons ja són prou consistents he trobat que aquesta altra versió hi queda millor