Bacallà receptes

Bacallà a la Catalana.

Bacallà a la Catalana.

A casa aquest plat sempre s’ha anomenat bacallà a la catalana, encara que també se l’anomena bacallà de quaresma
Bacallà amb salsa "ajoarriero"

Bacallà amb salsa "ajoarriero"

La recepta del "Bacallà al ajoarriero", la basca, es força diferenta d'aquesta. Aquesta "ajada", és molt similar a la salsa del "Bacallà a la llauna", però incorpora vinagre en lloc del vi
Esqueixada de bacallà amb gambes

Esqueixada de bacallà amb gambes

200 g de bacallà dessalat. Unes 3 o 4 hores abans de cuinar el plat es posa a macerar el bacallà esqueixat en un bol, juntament amb les olives talldes menudes, la meitat de la ceba, el bitxo tallat en juliana i un bon raig d'oli. Es posa sobre el plat un motlle d'anella d'uns 7 o 8 cm de diàmetre i s'omple amb una cua de gamba, una capa del bacallà macerat, una altra gamba, més bacallà i s'acaba amb la resta de la ceba tallada en juliana
Bunyols (Brunyols) de Quaresma

Bunyols (Brunyols) de Quaresma

Són una massa de forma rodonenca, feta de pasta de farina ben batuda i mesclada amb alguna altra substància (patata, bacallà, cigrons, ceba, etc
Bacallà

Bacallà

farina per arrebossar el bacallà,. Primer, fregiu el bacallà amb oli i reserveu-lo. Amb part de l’oli on heu fregit el bacallà, feu un
Farcells de brandada de bacallà

Farcells de brandada de bacallà

oli per coure el bacallà. Preparar una brandada de bacallà, seguint la recepta del farcit de les Creps de bacallà, i deixar refredar
Bacallà a la llauna

Bacallà a la llauna

El bacallà a la llauna és un altre plat típic de la cuina catalana. Enfarinem el bacallà després d’haver-lo eixugat bé amb un drap
MACARRONS AMB BACALLÀ / MACARRONES CON BACALAO

MACARRONS AMB BACALLÀ / MACARRONES CON BACALAO

Em va cridar l'atenció el fet que fos pasta amb bacallà, m'encanta el bacallà, m'agrada de tota manera i mai l'havia ni fet ni tastat amb pasta, així que no podia deixar passar l'oportunitat
BACALLÀ AMB SOBRESADA

BACALLÀ AMB SOBRESADA

Mentrestant, talleu el bacallà a trossets gruixuts i reserveu-lo en una plata. Un cop macerat, aboqueu l'oli per sobre del bacallà
de recepta d'arròs caldós de bacallà

de recepta d'arròs caldós de bacallà

Arròs de pebrot i bacallà. Rectifiquem de sal i pebre i hi afegim el bacallà tallat a daus grans. Uns 600 grs de bacallà dessalatDos pebrots verds Dos pebrots vermellsUna ceba tendra ben grossaUn tomàquet ben madurDues dents d'allMig porroMitja albergínia que corria per la nevera i s'ha apuntat a la festaUna culleradeta de pebre vermell de la VeraSal, oli d'oliva i pebreBrou suau de pollastre o fumet de peix (o aigua)Procediment
Menú de Nadal

Menú de Nadal

- farcells de brandada de bacallà amb tomates, caldo de Nadal amb pilotes,. Aquí trobareu la recepta dels llamàntols, i més endavant la dels aperitius i els farcells de brandada de bacallà
BACALLÀ DE BARCA

BACALLÀ DE BARCA

Bacallà de barca. Quatre talls de bacallà (morro). Enfarinem el bacallà i l'incorporem a la cassola amb la pell cap amunt
Bacallà Club Ranero.

Bacallà Club Ranero.

Antigament quan algú parlava de Noruega solament en venia al cap el petroli i els viquins, això ha canviat en els últim anys radicalment, ara quan penso en aquest país, el primer que em ve al cap es el salmó, el bacallà skrei i el petroli, si, ja se que no es tan romàntic com els viquins, però les coses van com van